Er zijn zoveel vormen, maten en smaken aan thee. Wat veel mensen niet weten is dat de zetmethode een grote rol speelt in het ontwikkelen van de smaak van thee. Thee is al sinds mensenheugenis een populaire drank. Tegenwoordig drinkt een gemiddelde Nederlander 3,2 koppen thee per dag. 71% van ons drinkt wekelijks en 40% drinkt dagelijks thee, maar als koffie en thee leverancier verbaasd ons dat natuurlijk niet. Een goeie kop thee is goud waard, vooral in deze koude wintermaanden.

Zwarte thee is bijvoorbeeld net zo gezond als groene thee. Maar liefst 57% van de ondervraagde theedrinkers denkt Desalniettemin blijkt dat onze kennis over thee best wat mag worden bijgeschaafd. Zwarte thee is bijvoorbeeld net zo gezond als groene thee. Maar liefst 57% van de theedrinkers denkt dat groene thee gezonder is dan zwarte thee. Maar dat klopt niet! Groene en zwarte thee komen van exact dezelfde theeplant. Het verschil ontstaat, doordat de blaadjes van zwarte thee zijn gefermenteerd of geoxideerd, en de blaadjes van groene thee niet. Dat proces verandert de kleur en de smaak, maar heeft nauwelijks invloed op de gezondheidseffecten.

De populariteit van thee

Ook wordt thee steeds populairder tijdens zakenlunches. Horecaondernemers werken hard om de reputatie van thee als ouderwets kwijt te raken, waarom? Thee is zo’n rijk product qua smaak. Het kan ontzettend goed als vervanger dienen voor zoete dranken die hoog in suiker zitten en zelfs voor wijn. Mensen leven steeds bewuster en willen weten waar de producten die zij consumeren vandaan komen. Zo zijn er veel misverstanden over thee. Mensen denken dat thee duur is bijvoorbeeld, of dat je het drinkt wanneer je ziek bent, dat het een vrouwendrank zou zijn of voor watjes. Dit mag zeker veranderen! Ook het grammage losse thee wat men gebruikt is vaak veel te veel. Om een heerlijke kop thee te zetten is er maar 2 gram losse thee nodig. Let er wel op dat je de losse thee 3 a 4 minuten laat trekken om de smaak en geur uit de theeblaadjes te halen.

Keuze zat op het gebied van zetmethodes

Zo’n 82% van de Nederlanders zet zijn of haar thee met een theezakje per kop. Er zijn echter veel meer manieren. Thee kan op 1001 manieren gezet en gedronken worden. Nu thee in populariteit groeit, ontstaan er natuurlijk ook trends. Het drinken van thee uit een wijnglas bijvoorbeeld, hierdoor krijgt het meteen een hele andere uitstraling. Wist je dat je thee net als wijn behoort te walsen om de juiste smaken vrij te krijgen? Net zoals bij wijn gaat het walsen uiteraard beter in een wijnglas.

Steeds populairder wordt ook de ijsthee. Zoals de Flash Brew, Ice Brew, Cold Brew en Chilled Brew, waar je fruit aan kan toevoegen. Wij willen nu eenmaal chique, exclusieve en ‘instagramwaardige’ ervaringen delen met anderen. Deze zetmethodes doen ontzettend veel voor de smaak. Cheers!