Als gepassioneerde koffieliefhebber ben je ongetwijfeld op de hoogte van de vele voordelen die koffie biedt voor je gezondheid. Deze heerlijke zwarte drank kan je helpen bij gewichtsverlies en het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten (afhankelijk van je consumptie). Bovendien zijn er nog talloze andere bewezen voordelen verbonden aan het drinken van koffie. Voordat je verder leest, neem gerust een kopje koffie erbij.

Voordeel numero uno – je leeft langer

Het eerste voordeel is dat koffiedrinkers langer leven dan niet-koffiedrinkers. Voor degenen die geen koffie drinken en dit lezen, hebben we slechts één tip: begin met het drinken van koffie! Uit onderzoek van het National Cancer Institute blijkt namelijk dat koffiedrinkers minder kans hebben om te overlijden aan hartziekten, beroertes, diabetes en infecties. Deze voordelen werden pas duidelijk bij het drinken van 3 kopjes koffie per dag of meer. Door dagelijks een paar kopjes te drinken, vermindert het risico op overlijden door een van deze oorzaken met 10%! Waar wacht je nog op?!

2 – Goed voor je geheugen

Een ander belangrijk voordeel is dat koffie drinken goed is voor je geheugen. Ten eerste verkleint koffie het risico op Alzheimer. Onderzoek aan de universiteit van Zuid-Florida heeft aangetoond dat cafeïne een bepaalde stof bevat die een positieve invloed lijkt te hebben op het bestrijden van Alzheimer. Heb je moeite met het onthouden van dingen? Koffie biedt opnieuw de oplossing. Dankzij de cafeïne kun je informatie tot wel 24 uur na ontvangst onthouden. Dus als je een belangrijke presentatie hebt, drink dan een paar kopjes koffie tijdens de voorbereiding, vooral de dag ervoor.

3 – Vermindert depressief

In deze tijd kunnen we allemaal wel wat hulp gebruiken bij het bestrijden van depressie. En daar komt koffie om de hoek kijken! In een studie onder 50.000 mensen in Amerika bleek dat het drinken van 2 of meer kopjes koffie per dag de kans op depressie met 20% vermindert. Cafeïne helpt je een boost te krijgen en geeft je een gelukkiger en meer tevreden gevoel.

Dus… drink koffie

Als we je nog niet hebben overtuigd om koffie te gaan drinken, dan weten we het ook niet meer. Koffie helpt je bij gewichtsverlies, maakt je gelukkiger, verbetert je geheugen en helpt je zelfs langer te leven. Kortom, koffie kan als een echt wondermiddel worden beschouwd. Vooral in deze drukke tijd raden we je aan om af en toe achterover te leunen en te genieten van een heerlijk kopje DutchBeans koffie!