Een simpel kopje koffie vinden de meeste mensen al lekker. Sommigen voegen daar liever wat suiker of een scheutje melk aan toe om hun koffie nog lekkerder te maken. Ook heeft een smakelijke espresso of latte met stevige melkschuim veel trouwe fans. Hoe drink jij het liefst je bakje koffie?

Wist je dat er mensen zijn die bizarre ingrediënten aan hun koffie toevoegen voor allerlei verschillende redenen?

Bulletproof: kop koffie met boter

Dit allereerste ingrediënt is best bijzonder, maar toch ook weer niet. Een bulletproof koffie wordt vaak gedronken in de sportwereld. Als ontbijt drinken sporters vaak een kop koffie met een klont boter. Door het vet van de boter ben je langer verzadigd, waardoor je minder snel verlangt naar snoep, koek of andere koolhydraatrijke producten. Het idee hierachter is dat je meer energie krijgt en zo sneller afvalt. Probeer het gerust als je benieuwd bent of het ook een positief effect heeft op jouw gewicht.

Kokosolie

Een ander vet ingrediënt voor in de koffie is kokosolie. Ook dit zorgt ervoor dat je sneller afvalt, omdat dit het metabolisme versnelt. Je krijgt er ook meer energie van en het geeft je immuunsysteem een enorme boost. Een wandeling in de buitenlucht doet dit ook. Dus combineer het! Dan heb je ook meteen je portie frisse lucht weer gehad.

Ei in je koffie

Ja echt, sommigen voegen dit meest vreemde ingrediënt toe aan hun koffie. De ‘Lutheran Church Egg Coffee’ is ontdekt in Scandinavië. Eigenlijk heeft het niks kerkelijks, maar door deze toevoeging kun je grote hoeveelheden koffie zetten wat erg handig is voor groepen kerkgangers. Hoe maak je deze eiwitrijke koffie? Klop eerst je ei goed los, voeg hier koud water en gemalen koffie aan toe. Meng dit en voeg er vervolgens fijngestampte eierschaal aan toe. Dan zet je koffie net als de ‘gewone’ filterkoffie. Na drie minuten koken voeg je er wat koud water aan toe en drinken maar. Maar of dit nu echt zo lekker is…

Snufje zout

Weer een interessante: zout. Net als in gerechten zorgt de toevoeging van een snufje zout ervoor dat een zoet ingrediënt meer opvalt. Dit zou ook goed werken voor een ice coffee. Het toevoegen van zout is ontstaan bij de Amerikaanse marine. Een snufje zout maakte de koffie daar nog enigszins drinkbaar. Dus mocht je benieuwd zijn of het jouw koffie ook meer laat spreken, probeer het eens!

Havermout

Dit is een twee-in-een ontbijt. Maak havermoutpap met melk of soja en zet een (h)eerlijk kopje koffie. Vervolgens voeg je de koffie toe aan de havermoutpap. Doe er nog wat opgeschuimde melk bij en creëer zo je eigen haver latte. Het is een creatieve variant van een bord havermoutpap en een los kopje koffie ernaast, maar het ziet er wel erg leuk uit. Wat ook kan is een handje havermout aan je koffie toevoegen en dat doorroeren. De havermout wordt zacht genoeg als de koffie heet genoeg is. Snufje kaneel erbij en klaar is Kees! Ben je op zoek naar een snel en makkelijk ontbijt? Dan is dit misschien iets voor jou.

Wat is jouw favoriet?

Koffie is dus op verschillende manieren te maken en je kunt er veel ‘vreemde’ ingrediënten aan toevoegen. Alles is mogelijk met DutchBeans! Mocht je nieuwsgierig zijn en toch iets aparts aan je koffie willen toevoegen, probeer dan eens een van bovenstaande variaties!