Als het leven hectisch is, moet je soms even de tijd voor jezelf nemen. Koffie maakt daar vaak een groot deel van uit! Sommige koffiedranken lijken zelfs te zijn gemaakt voor een specifieke, ontspannende activiteit. Welke bezigheden echt een gouden combinatie zijn met koffie? Hieronder staan er een aantal op een rijtje.

Creatieve hobby’s

Koffie is uitermate geschikt voor verschillende creatieve activiteiten. Met name de cafeïne in koffie stimuleert onze hersenen en zenuwen, wat onze creativiteit en prestaties aanspoort. Een goede reden om dus een kop koffie te zetten voordat je aan de slag gaat. Koffie is bij uitstek geschikt om te drinken tijdens creatieve hobby’s. Denk aan schrijven, schilderen, tekenen of het bespelen van een instrument. Het geeft je energie terwijl je tegelijkertijd ontspant. En als het even kan, is de koffie bij voorkeur natuurlijk ook fijn voor de smaakpapillen.

Iconische koffiemomenten uit films en series

Koffie is niet alleen om te drinken, het is een echte lifestyle. In verschillende films en series heeft koffie een zeer belangrijke rol gespeeld. Denk je bijvoorbeeld aan “Friends”, dan denk je bijna automatisch aan koffie. Neem bijvoorbeeld de “Hot Coffee” scène met Ross en Tommy, de gemene vriend van Rachel. Misschien had Tommy elke dag koffie moeten drinken om te voorkomen dat hij zo knorrig deed. Ook de tv-serie “Suits” zat vol met gespannen relaties, maar ook met komedie en een aantal grote rechtszaken. De “Apology coffee” kwam vaak met een dubbele dosis angst en schuldgevoelens. En dan is er nog een… in het groen! De Grinch nam elke dag een perfecte koffie tegen de humeurige ochtenden. Niet dat dat hem veel heeft geholpen…

Koffie en een goed boek

Nog zo’n gouden combinatie is koffie of thee en een goed boek. Veel mensen lezen op de bank met een warm dekentje en een warme drank als de ultieme ontspanning. Zeker in de wintermaanden, als het vroeg donker wordt, of als het buiten regent, is dit een populaire bezigheid. En dan het liefst nog met wat lekkers erbij!

Persoonlijke smaak

Hoewel sommige koffiedranken traditiegetrouw in één adem genoemd worden met een bepaalde activiteit, kan dit natuurlijk sterk per persoon verschillen. Vooral voor koffie is eigenlijk op elke dag wel een mooi moment te vinden. Neem hier dan ook zeker de tijd voor!