Helaas moeten we je mededelen dat door de extreme prijsstijgingen van ruwe koffie op de wereld markt, en de bizarre transportkosten van containers zijn wij helaas genoodzaakt een prijscorrectie op de Premium Coffee door te voeren.

De prijs voor ruwe koffie is in de laatste 8 maanden met ruim 110 % gestegen. Of de markt zich gaat stabiliseren op dit hoge niveau of verder gaat stijgen is nog niet duidelijk, vooralsnog gaat de stijging door. Alle partijen in de markt hebben de prijzen moeten aanpassen aan dit nieuwe prijsniveau.

Daarnaast zijn verdere prijsstijgingen in de toekomst niet uitgesloten. Hoelang deze trend zich doorzet durven wij ook niet te zeggen, marktkenners voorzien hierin geen verbeteringen op korte tot middellange termijn.

Eén van de redenen van de prijsstijging is vorstschade aan koffieplanten in Brazilië. Dit zal de komende 1 t/m 3 jaar zorgen voor kleinere oogsten, naar verwachting zullen de container transportprijzen in het komende jaar wel weer gaan zakken.

Concreet betekent dit dat Braziliaanse koffie ongebrand € 3,50 in prijs is gestegen. Met inbrand verlies is dat dan ongeveer € 4,15 per kilo.

Dus om kosten dekkend te kunnen blijven leveren zullen we alle netto prijzen met rond de € 2.- verhogen, dit is dus maar een gedeelte van de werkelijk gestegen prijzen.

De nieuwe prijzen voor consumenten zijn als volgt:

Attent                  € 20,95

Gemoedelijk        € 19,95

Mocht de markt het toelaten zullen wij uiteraard deze prijzen op een later moment aanpassen.

Deze prijsstijging zal van kracht worden vanaf 1 januari 2022.