Dat koffie een fantastisch drankje is hoeven we je niet meer te vertellen. Ook over de voordelen van het drinken van koffie hebben we je al uitgebreid geïnformeerd in eerdere blogs. Maar het zwarte goud is nog een stuk veelzijdiger dan je tot nu toe waarschijnlijk dacht. Je kunt koffie en/of koffiedik namelijk perfect gebruiken bij een aantal lifehacks. Nou zijn wij de beroerdste niet, dus we delen er graag een aantal met je.

Koffiedik als compost

Jazeker, koffiedik werkt uitstekend als compost. Ook je planten varen wel bij wat koffie op zijn tijd. Het werkt heel eenvoudig: meng wat koffiedik met potgrond en strooi het tussen je planten. Je zal zien dat ze er zienderogen van opknappen!

Stank verjagen

Oh jee, je hebt zojuist een pak melk uit de koelkast gevist waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum allang voorbij was. Je koelkast stinkt nu een uur in de wind. Geen nood! Zet een bakje koffiedik in je koelkast en de onaangename stank verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Geurtjes neutraliseren

Dat koffie geurtjes neutraliseert, komt in meer situaties goed van pas. Denk maar eens aan het uitkiezen van een nieuw parfum. Nadat je aan een paar flesjes gesnuffeld hebt, ruik je geen enkel verschil meer. Daarom zal je in een goede parfumerie vaak een bakje koffiebonen zien staan. Na elk geurtje dat je hebt geroken, hang je daar even met je neus boven en je kunt weer door naar de volgende! Ook als je van koken met veel knoflook of ui houdt, komt koffie van pas. Deze geuren blijven namelijk hardnekkig aan je handen zitten na het snijden. Wrijf je handen even goed in met koffiedik, spoel ze af en voilà! Weg is de stank.

Wespen en ander ongedierte bestrijden

Last van ongedierte? Ook dan is koffie de oplossing. Als je wespen wilt verjagen, doe je dat door een schaaltje gemalen koffie neer te zetten en deze aan te steken. Last van mieren? Leg wat koffiedik neer voor je deuropening en ze raken compleet gedesoriënteerd, waardoor ze niet naar binnen komen. Ook slakken rennen (oké, kruipen) ervoor weg.

Katten wegjagen

Niet alleen wespen, mieren en slakken zijn geen fan van koffie, dit geldt ook voor katten. Wil je voorkomen dat de kat van de buren elke dag zijn behoefte komt doen in jouw tuin? Strooi regelmatig wat koffiedik en ze maken snel rechtsomkeert.

Krassen wegwerken

Heb je een houten meubelstuk waar een lelijke kras op zit? Koffiedik is the answer! Maak wat koffiedik vochtig met water en breng dit voorzichtig aan op de kras met een wattenstaafje. Even laten intrekken, wegvegen en klaar is Kees! Het zal nu een stuk minder opvallen.

Pannen schoonmaken

Na het koken is het soms een uitdaging om je pannen goed schoon te krijgen. Helemaal als er een aangekoekte laag in zit. Een sponsje met wat koffiedik erop will do the trick! Schuur er voorzichtig mee over de bodem van de pan, spoel ‘m af en je pan is perfect schoon.

Gootsteen ontstoppen

Koffiedik is een perfect middel om je gootsteen te ontstoppen. Spoel het simpelweg in kleine hoeveelheden door je gootsteen en hij loopt weer goed door.

Wallen wegwerken

Na een niet al te beste nacht kijk je ’s ochtends in de spiegel. Met deze wallen kun je je echt niet op je werk vertonen. Mix koffiedik met wat olijfolie tot een pasta en smeer het onder je ogen. In een mum van tijd zie je er weer fris en stralend uit.

Als je het ons vraagt, zijn deze lifehacks een mooie reden om nog wat extra koffie te drinken. Heb je vragen over de koffiebonen van DutchBeans? Neem dan gerust contact met ons op via 088 008 63 90.