Zeg nou zelf het is toch ook gewoon genieten. Bij binnenkomst op je werk eerst een kopje koffie. Even relaxen, genieten van het heerlijke drankje en even opladen. Bijna driekwart van de Nederlandse werknemers drinkt koffie op het werk. Uit onderzoek blijk dat koffie drinken niet alleen leuk en lekker is, maar ook erg nuttig. De belangrijkste redenen op een rij.

Gezondheid en koffie

Koffie bevat de stof cafeïne, dat zowel een positieve als negatieve invloed heeft op ons lichaam. Een positief effect van koffie is de verbeterde concentratie en prestatie en het kan daarnaast ook nog eens vermoeidheid onderdrukken. Nadelige effecten bij een te hoge dosis zijn onder andere slaapproblemen, angstgevoelens, hoofdpijn en rusteloosheid. Daarnaast is koffie gezond voor je hart, kan cafeïne de gezondheid van de cellen rond de slagader en aders verbeteren en beschermt dus tegen hart- en vaatziekten. De truc? Geniet maar drink met mate!

Koffie verhoogt de productiviteit

Bijna de helft van alle werknemers geeft aan productiever te zijn na het drinken van een kopje koffie, het gevoel dat komt door de cafeïne. Cafeïne zorgt ervoor dat je alerter bent, je beter kunt concentreren en je krijgt er energie van. Handig voor de middag dip, een lekker kopje koffie en je kunt er weer tegenaan. Koffie heeft daarnaast ook psychologische effecten, bij koffie en cafeïne denkt men gelijk aan productiviteit, zelfs de geur van koffie kan voor een inspiratie boost zorgen. Te gek toch!

Koffie verbetert de werksfeer

De koffieautomaat is een goede plek om even te socializen met collega’s. Je leert collega’s op een andere manier kennen, dit zorgt voor een betere onderlinge band en een betere algemene sfeer. Spreek collega’s die je normaal gesproken minder spreekt. Zelfs even een kopje koffie halen voor jou en je collega(s) is een leuke activiteit. Wij weten als geen ander dat goede koffie op het werk erg wordt gewaardeerd. Voorkom dat medewerkers koffie gaan halen bij een koffietentje, dat is een gemiste kans om te zorgen dat werknemers gaan socializen met elkaar. Zonde, al zeggen we het zelf.

Goede koffie is een visitekaartje voor klanten

Bestaande of potentiële klanten, maakt niet uit, een eerste indruk is van groot belang. Lauwe oploskoffie geven komt vast niet professioneel over, dus schenk je liever een heerlijke kop koffie in goed en mooi porselein.