Heb jij al die jaren geloofd dat cappuccino slecht voor je was? Dan gaan wij je erg blij maken. Koffie met melk blijft uit nieuw onderzoek juist heel gezond te zijn.

Meer calorieën

Kijken we puur naar het aantal calorieën en vetten, dan lijkt het verstandiger om de melk te laten staan. Met 46 calorieën is een cappuccino met halfvolle melk een minder gezonde optie dan een zwarte koffie. Aangezien daar maar 1 kcal inzit, wordt het gezien als de verstandigste keuze. Ook op het gebied van vetten staat koffie met melk 1-0 achter. In één kopje cappuccino zit 6,3 gram vet. Dat is al 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vet. Een groot verschil met een normaal bakkie pleur. In een zwarte koffie zit geen één grammetje vet.

Maar dat koffie met melk alleen maar ongezond is, dáár komen we nu op terug. Want koffie met melk is namelijk op een andere manier goed voor je gezondheid, zo blijkt uit recent onderzoek. Drink je dagelijks een kopje koffie? Dan ben je vast ook nieuwsgierig naar de effecten die dit heeft op je huid.

Koffie met melk werk ontstekingsremmend

Ons immuunsysteem heeft het in de winter zwaar te verduren. Bacteriën en virussen vliegen ons om de oren. Logisch dat we ons zo goed mogelijk willen weren tegen eventuele ontstekingen. En koffie met melk drinken kan daaraan bijdragen. En dat komt bij koffie liefhebbers heel goed uit.

De magische combinatie van melk en koffie voor je lichaam

Hoe dat zit, vraag je? In koffie zitten antioxidanten (polyfenolen) die worden gemengd met aminozuren die in de eiwitten zitten van de melk. Als deze polyfenolen en aminozuren met elkaar in aanraking komen, verdubbelt (!) het ontstekingsremmende effect van deze cellen. Althans zo was het in lab van onderzoekers aan de Universiteit van Kopenhagen. Of dit effect net zo groot is bij mensen gaan de onderzoekers nu testen.