Dat koffie heel lekker is weten we allemaal. Maar wanneer is een kopje koffie nu echt lekker? Uit onderzoek blijkt dat het type koffie, de mate van branden maar ook de zetmethode een belangrijke rol spelen bij de totaalbeleving van jouw kopje koffie. Hierbij worden meerdere zintuigen geprikkeld, maar hoe werkt dat dan?

ZIEN

Een belangrijk aspect van de gehele beleving is hoe jouw DutchBeans koffie wordt gepresenteerd en eruitziet. Zo kan een crème- of schuimlaag de beleving van je kopje koffie positief beïnvloeden, en kan de kleur van je kopje ervoor zorgen dat je koffie anders smaakt. De omgeving waarin de koffiemachine staat kan de ervaring compleet maken.

HOREN

Stel je voor: je komt binnen op kantoor (na een lange rit in de auto) en je loopt richting de koffiemachine. Bij het zetten van jouw kopje koffie maakt de koffiemachine verschillende geluiden. Je hoort eerst het geluid van koffiebonen die gemaald worden. Vervolgens klinkt het geluid van verse koffie die in jouw kopje wordt geschonken. Deze beleving aan geluid bij het zetten van jouw kopje koffie geeft veelal een positief gevoel.

RUIKEN

Een belangrijke factor in de zintuigelijke beleving van koffie is aroma. Dit nemen we waar met onze neus. Dit is een van de eerste zintuigen die wordt ervaren bij het drinken van koffie en ontstaat wanneer de stof in koffie wordt opgelost. Wist je dat aroma een bijzondere rol kan spelen bij het oproepen van emoties en gedachten uit herinneringen? Aroma kan onder andere beschreven worden als bloemig, kruidig of nootachtig. Daarnaast heeft de aroma van koffie een grote invloed op de smaak van je kopje koffie.

PROEVEN

Zodra je je kopje DutchBeans drinkt, proef je alle smaken die koffie te bieden heeft. Koffie kan verschillende smaken hebben. Veel factoren hebben namelijk invloed op de smaak van koffie. Zo zijn de hoogte waarop de koffiebonen geteeld worden, de grondsoort en het klimaat factoren die van invloed zijn op de smaak. Ook de brandmethode heeft invloed op de smaak van jouw kopje koffie. Deze factoren zorgen ervoor dat er een grote variëteit is aan koffiebonen. Maar hoe weet je nou welke koffiebonen bij jou passen? Dit kun je alleen weten door te proeven. Hoe lichter de koffieboon gebrand is, hoe meer fruittonen je in je kopje koffie zal proeven. Ben je een liefhebber van een krachtige smaak? Dan zijn de volle smaaktonen van onze sterke koffiebonen meer iets voor jou.

VOELEN

Met je handen raak je het kopje waarin de koffie wordt geserveerd aan. Dit speelt ook een belangrijke rol bij de ervaring van je kopje koffie. Zo voelt een porseleinen kopje anders aan dan een plastic beker. Een plastic bekertje wordt vaak als goedkoop ervaren, terwijl een porseleinen kopje meer luxe uitstraalt. Naast het kopje speelt ook de temperatuur van je koffie een grote rol bij het voelen. Ga maar eens na wat voor jou beter voelt. Hete koffie uit een porseleinen koffie is prettiger vast te houden dan hete koffie in een plastic bekertje.

Een totaalbeleving bij DutchBeans

Bij DutchBeans bieden we een totaalbeleving. Zo kun je, naast onze koffiebonen, ook bij ons terecht voor bijpassend servies, professionele koffiemachines en maatwerk. Heb je nog vragen over welke koffiebonen het beste bij jou passen? Dan bieden we jou een gratis koffieproeverij aan. Op deze manier kun je zelf je zintuigen aan het werk zetten en ervaren wat jij lekker vindt. We vertellen je persoonlijk over onze koffiebonen en laten je onze verschillende variaties proeven.

Lijkt deze totaalbeleving jou wat? Neem dan eens contact met ons op via 088 008 63 90 | info@dutchbeans.nl, en ervaar de smaak van DutchBeans!