Koffie is iets waar je mee opstaat in ochtend, waar je (meestal) te veel van drinkt op je werkdag en waar je misschien ’s avonds mee afsluit. Wij vinden daarom dat het belangrijk is om goede koffie op kantoor te hebben. Wist je dat er voordelen zitten aan lekkere koffie op kantoor? We zullen ze even op een rijtje zetten.

De 3 redenen waarom

Ten eerste stimuleert goede koffie de positieve werksfeer. Een van de bekendste plekken waar mensen socializen, is bij het koffieapparaat. Hoe lekkerder de werknemers de koffie vinden, hoe vaker ze gezellig een praatje maken (niet te lang natuurlijk). Op deze manier leert iedereen elkaar steeds een beetje beter kennen en verbetert het de algemene sfeer. Ook als een van je collega’s langsloopt om zelf koffie te halen, neemt diegene meestal ook een bakje voor jou mee.

Ten tweede verhoogt het de productiviteit. Wanneer je in de ochtend moeilijk wakker kunt worden, helpt een heerlijk bakje koffie het best. Maar ook voor de dipmomenten in de middag kan dit super handig zijn! Door de cafeïne die in koffie zit, voel je je al snel alerter, scherper en meer gefocust. Koffie heeft zelfs een psychologisch effect. Zo zegt men dat je zelfs van alleen de geur productiever wordt. Nu is het alleen de vraag of dit tussen onze oren zit. Maar wat maakt het ook uit, het helpt!

Tot slot werkt goede koffie als een soort visitekaartje voor je klanten. Als er mensen bij je op bezoek komen, wil je trots zijn op de koffie die je aanbiedt. Je wilt ook niet dat mensen je onprofessioneel vinden door het slootwater wat je ze hebt gegeven. Iets wat je zeker moet weten: klanten en bezoekers onthouden goede koffie, dus ook het bedrijf dat bij de koffie hoort.

Moraal van het verhaal

Zorg voor een lekker bakje koffie op kantoor. Iedereen wordt er een stuk vrolijker van, want je collega’s zijn blij, de klanten en bezoekers zijn tevreden en iedereen werkt net even iets harder door. Dus wij zeggen: neem nog een heerlijk bakje koffie, en vraag de rest ook even. 😉