DutchBeans Premium Coffee

De premium coffee van dutchbeans is een top koffie, gebrand voor een breed publiek. Deze koffiebonen worden in kleine hoeveelheden gebrand, zodat wij onze premium kwaliteit kunnen garanderen. Uiteraard is de koffie van DutchBeans handgeplukt en energiezuinig gebrand. Wij vinden dat iedereen gelukkig moet worden van goede koffie. Ook zo proberen wij inhoud te geven aan The Roast to Happiness!

Met de koffie van DutchBeans geef je je medewerkers meer dan het nodige. Door de verschillende concepten kunnen we precies voldoen aan jouw wensen. Drink kersverse premium coffee uit volautomaat of speel in op je medewerkers wensen met onze BaristaCups.
De Premium Coffee Melanges van DutchBeans zijn Gemoedelijk en Attent. Mooie koffies van premium kwaliteit, gebrand voor het grote publiek. Met deze koffie willen wij laten zien dat iedereen moet kunnen genieten van een echte premium koffie. Voor de smaak hoeft u het niet te laten, ook niet voor de prijs! Ideaal voor in een volautomaat koffiemachine of een espressomachine.  Gewoon héél erg lekker, voor in de reguliere horeca of als koffie op kantoor.

Wil je werken op jouw kantoor écht speciaal maken? Kijk dan eens naar de verschillende soorten ambachtelijk gebrande Craft Coffee van DutchBeans. Hiermee haal je echte barista kwaliteit koffie naar jouw kantoor!De Craft Coffee van DutchBeans zijn ambachtelijk gebrande koffiebonen van de hoogste kwaliteit, bekend door de perfecte smaakbeleving, versheid en kwaliteit. Wij gebruiken alleen de beste koffiebonen, geselecteerd door onze top barista’s en koffiebrander. De espresso bonen worden in kleine batches gebrand, waardoor de kwaliteit van de koffie niet te evenaren is. Uiteraard is de koffie van DutchBeans duurzaam- en biologisch geteeld, handgeplukt en energiezuinig gebrand. Koffie zoals de moderne barista in de horeca het wenst.

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Ja graag!

Dutchleafs

“Thee is de nieuwe koffie” en daarom is er DutchLeafs. Losse thee van hoge kwaliteit, veelal biologisch.  De theezakjes van teapigs halen echte kwalitatieve thee naar het kantoor. Darjeeling, jasmine of chai, je medewerkers krijgen alle keus. Teapigs is lid van The Ethical Tea Partnership, is een gecertificeerd b company en plasticvrij verpakt. Hierdoor is de thee niet alleen heel lekker maar proef je ook The Taste to Happiness!

Het in 2006 opgerichte Teapigs heeft 1 doel: mensen weer échte thee laten drinken. Dit betekent dat deze thee aan de hoge eisen van DutchLeafs voldoet en alleen de beste kwaliteit ‘whole leave tea’ gebruikt. 100% natuurlijk, zonder kunstmatige toevoegingen. Er is een individueel verpakte envelope lijn en een biologische lijn.
Met de losse thee van DutchLeafs leg je je medewerkers echt in de watten. “Verkwikkende earl grey”, “gezellige appeltaart” of “krachtige kruiden” aansprekende namen die los van de smaak van de thee al een glimlach op je gezicht toveren. Via de handige theedispensers heb je in een handomdraai een heerlijk vers kopje thee.

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Ja graag!

iced on the rocks

Wil je er echt een feestje van maken op kantoor, kijk dan eens naar DutchLeafs, iced on the rocks. IJsthee gemaakt van onze heerlijke losse thee. Of je nou kiest voor de Groene Lemon, Fruitige Blonde, Zotte Zomer of Brutale Bosvrucht, Iced on the rocks zijn het één voor één heerlijke dorstlessers. In combinatie met de ijsthee siropen van 1883 heb je meer smaak en minder suiker. Door onze Magic Teamaker te gebruiken, is deze stoere verfrissende ijsthee een echt cadeautje voor jouw medewerker..

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Ja graag!

DutchBeans Coffeemachines

DutchBeans adviseert graag eerlijk in koffiemachines, het is tenslotte maatwerk! Door onze grote horeca-ervaring, mobiele koffiebar die wij inzetten op beurzen en samenwerking met KoffieMatters weten wij als geen ander wat jij nodig hebt op kantoor. Een volautomaat, een cupjes machine of zelfs een halfautomaat, we helpen je met uitzoeken! Daarna zorgen we ook dat je alles uit je machine kan halen door op kantoor een uitgebreide training te geven.

Met grote zorg is het assortiment geselecteerd op prijs-kwaliteit verhouding, dat aan onze hoge eisen voldoet. We kijken naar gebruiksvriendelijkheid, constante kwaliteit en goed design. Wanneer jij een belangrijke meeting hebt, laat de koffiemachine jou van je beste kant zien.
Wil jij graag ons assortiment aan koffiemachines zien? Kom snel in onze showroom kijken of neem snel eens een kijkje in onze webshop. Voor een volautomaat koffiemachine zijn Gaggia Milano, Necta en Saeco de door ons veel gevoerde koffiemachines. De cupjes machine leveren wij van Saeco en SGL. Wil jij echt een stap maken en je medewerkers en klanten het allerbeste geven?

Vraag dan naar onze prachtige halfautomaat espressomachines, wij vertellen je hier graag meer over!

Wij bieden in Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe) de meest uitgebreide service met onze uiterst betrouwbare servicepartner KoffieMatters.
Met ons ruime assortiment aan koffiemolens van Gaggia Milano, Quality Espresso, Mahlkönig en Fiorenzato, overige accessoires als melkkannen (Motta en Joe Frex) en tampers zorgen wij ervoor dat wij altijd de juiste oplossing kunnen bieden binnen jouw situatie. Wil jij graag een aanbieding op maat voor jouw bedrijf? Neem snel contact op en maak jezelf op korte termijn blij met de lekkerste koffie. Vraag ons voor een advies op maat.

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Ja graag!

op locatie

Wij helpen je graag jouw bedrijf goed neer te zetten op beurzen of evenementen. We serveren al jaren koffie op locatie. Op beurzen, festivals of bedrijfs evenementen.

Wij zorgen niet alleen voor de lekkerste koffie bij jouw evenement maar ook voor een gezellige uitstraling. We richten de koffiebar volledig naar wens in en ontvangen gasten zoals jij dat wilt. Hiermee worden we een extensie van het bedrijf dat we representeren.
Doordat wij op evenementen enkel met onze Craft Coffee werken, zonder grote voorraden en de koffie maximaal een week voor het festival branden (Koffie heeft een week nodig), zijn jullie en de klanten en andere gasten gegarandeerd van de meest verse koffie. Dit komt de kwaliteit ten goede, waardoor de smaak van de gedronken koffie niet te evenaren is

tips and tricks

De hippe barista vandaag de dag zet de lekkerste koffie of cappuccino en dat wil jij op kantoor ook?

Heb jij op kantoor een volautomaat koffiemachine en wil je toch de lekkerste koffie uit jouw machine halen? Begin dan uiteraard altijd met goede ingrediënten.

Wij gebruiken in een volautomaat op kantoor vaak één van onze vers gebrande Premium koffies. Maar vergeet niet dat naast de bonen de instellingen van jouw machine en molen het meest bepalend zijn! Of je nou een volautomaat of een espressomachine hebt, hier zijn een paar tips en trics.

Grover & Fijner

Vul eens een trechter met kiezelstenen en schenk hier water overheen. Het water zal vrij snel tussen de stenen doorgaan. Vul nu dezelfde trechter met zand (fijn gemalen koffie) en herhaal het water schenken. Je zal zien dat het water er veel langer over doet.

Dit effect werkt hetzelfde bij grover malen en fijner malen. Hoe langzamer het water door de gemalen koffie gaat, hoe meer tijd het water heeft om smaak mee te nemen. Ons advies is daarom altijd eerst de koffiemolen van de machine één stand fijner te zetten dan de middelste stand te zetten en van daaruit op basis van smaak de maling aan te passen. Vaak kan het afstellen van de koffiemolen dicht bij het bonenreservoir. Richting kleine stip is fijner (meer smaak en ook meer bitters), de grotere stip is grof (milder en minder bitter)

Hoeveelheid gemalen koffie

Vul weer dezelfde trechter met de helft meer zand (fijn gemalen kiezelsteen) en herhaal het water schenken. Je zal zien dat het water er nu nog veel langer over doet, doordat de af te leggen weg verlengd is.

Door meer en/of minder koffiebonen te doseren kun je ook de uiteindelijke smaak van jouw espresso, koffie en ook cappuccino sterk beïnvloeden. Meer gemalen koffie zorgt voor meer smaak en bitters en andersom. Grote kans dat dit op jouw koffiemachine makkelijk in te stellen is door middel van digitaal het het “gewenste aantal boontjes” aan te geven. Deze functie zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen smaak kan bepalen, zonder steeds de maling te hoeven veranderen. Meer koffie malen is meer smaak!

Hoeveelheid in de kop

Vul 2 glazen met evenveel ranja en vul één glas met 100ml water en één glas met 200ml water. Het verschil in smaak is voor iedereen wel in te denken…

De hoeveelheid water die we instellen per gewenste koffie beïnvloedt ook de smaak heel sterk. Gaan we uit van eenzelfde hoeveelheid gebruikte koffie (bijvoorbeeld 8 gram) en de gewenste drank dan wordt dit inzichtelijk.

1 espresso => 30ml
1 koffie / lungo => 90ml

Temperatuur

Een vieze was draaien op 30℃ of op 90℃. Waar verwijder je meer vuil mee? Hoe warmer het water, hoe meer stoffen uit de vieze was oplossen, waardoor de was schoner wordt.

Het oplossen van deeltjes koffie in heet water wordt ook wel extractie genoemd. Hoe warmer het water, hoe meer extractie. Meer extractie is meer smaak, maar ook meer bitters (sterker). Uiteraard is het voorverwarmen van het kopje minimaal net zo belangrijk voor de eindtemperatuur. Geniet van je heerlijke koffie!

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Wil je meer te weten te komen over de Dutchbeans producten? Vul dan het formulier hiernaast in en dan nemen we spoedig contact met je op

Waar wil je meer informatie over hebben?

14 + 3 =

Contact

DutchBeans BV

Biensma 34
9001 ZZ Grou

Mail

info@dutchbeans.nl

Telefoon

(+ 31) 058 203 70 67

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer: 74106120

BTW-nummer: 859774430B01
Bank: Rabobank 1658.18.115
IBAN-nummer: NL51RABO0165818115
BIC-nummer: RABONL2U