DutchBeans 100% Dutch Craft Coffee

De Craft Coffee van DutchBeans zijn ambachtelijk gebrande koffiebonen van de hoogste kwaliteit, bekend door de perfecte smaakbeleving, versheid en kwaliteit. Wij gebruiken alleen de beste koffiebonen, geselecteerd door onze top barista’s en koffiebrander. De espresso bonen worden in kleine batches gebrand, waardoor de kwaliteit van de koffie niet te evenaren is. Uiteraard is de koffie van DutchBeans duurzaam- en biologisch geteeld, handgeplukt en energiezuinig gebrand. Koffie zoals de moderne barista in de horeca het wenst.

“Voor iedere vers gebrande kilo Craft Coffee van DutchBeans, doneert onze koffiebrander één USDollar aan het Buy1Give1-initiatief” (B1G1). Zo proberen wij echt inhoud te geven aan The Roast to Happiness!”

214° Subtiel is uitermate geschikt voor alle koffievariaties. Bitter en zoet in één blend. Dit is onze topkoffie voor uit een volautomaat, maar is ook uitermate geschikt voor de espressomachine of halfautomaat. Heeft u liever een espresso die vol en krachtig van smaak is, met een heel mooie afdronk? Probeer dan onze 226° Temperamentvol, met het bekende Italiaanse temperament. Voor de liefhebber van een krachtige volle espresso met extra pit is 232° Intens gebrand. Een mooie koffiemelange van Centraal- en Zuid-Amerikaanse koffiesoorten, met een vleugje Afrikaanse bonen voor een spannende smaakbeleving. Voor de festivals in Noord Nederland (Friesland, Groning en en Drenthe) hebben wij KoffieLokaal 230° ontwikkeld. Een mooie samenwerking tussen Welcome to the Village en DutchBeans, waarin alleen het beste goed genoeg is! Ook u kunt hier nu van genieten.

√ Pure Ingredients
√ Ambachtelijk gebrand
√ Slow Roasting
√ Energie zuinige brander
√ The roast to happiness!

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Ja graag!

Dutchleafs

“Thee is de nieuwe koffie” en daarom is er DutchLeafs. Losse thee van hoge kwaliteit, veelal biologisch en met aansprekende namen die los van de smaak van de thee al een glimlach op je gezicht toveren. Je kunt onze thee los serveren vanuit onze speciale thee-dispenser of uit onze prachtige theeblik. Nog leuker is de combinatie met één van onze mooie plateau’s met daarop 4 of 9 theeblikjes.

Het ruime assortiment zwarte thee, groene thee, rooibos en verschillende fruit- en kruidenthee zorgen dat jij altijd wat leuks biedt aan de gast. Een perfecte kop thee zet je volgens het zetschema op de leerzame theekaart. Dutchleafs, The Taste to Happiness! De theezakjes van teapigs zorgen voor gemak en heerlijke thee! Darjeeling, jasmine of chai, je gasten hebben alle keus. Teapigs is lid van The Ethical Tea Partnership, is een gecertificeerd b company en plasticvrij verpakt. Hierdoor is de thee niet alleen heel lekker maar proef je ook The Taste to Happiness!

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Ja graag!

iced on the rocks

DutchLeafs, iced on the rocks. IJsthee gemaakt van onze heerlijke losse thee. Of je nou kiest voor de Groene Lemon, Fruitige Blonde, zotte zomer of Brutale Bosvrucht, Iced on the rocks zijn het één voor één heerlijke dorstlessers. In combinatie met de ijsthee siropen van 1883 bied je meer smaak, minder suiker en meer beleving. Door onze Magic Teamaker te gebruiken, is deze stoere verfrissende ijsthee een sensatie voor jouw gast.

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Ja graag!

DutchBeans Coffeemachines

DutchBeans adviseert graag eerlijk in koffiemachines, het is tenslotte maatwerk! Door onze grote horeca-ervaring en onze eigen mobiele koffiebar die wij inzetten op festivals, weten wij als geen ander wat jij echt nodig hebt in jouw horecazaak. Zoek jij een volautomaat of halfautomaat (wordt ook wel pistonmachine genoemd in de volksmond), wij helpen je graag! Maar niet alleen met het uitzoeken van een machine, met onze barista training leren wij jou ook alles uit jouw machine te halen.

Met grote zorg is het assortiment geselecteerd op prijs-kwaliteit verhouding, dat aan onze hoge eisen voldoet. Wij kijken altijd vanuit het perspectief van de barista en de klant. Een goede boiler zorgt voor een constante temperatuur, de juiste onderdelen verhogen de duurzaamheid en het prachtige design en gebruiksgemak zorgen ervoor dat iedere barista blij wordt van zijn koffiemachine. Wanneer jij het druk hebt mag de machine jou niet in de steek laten. En de verleiding van een mooie koffiemachines, dat begrijpen wij als geen ander!

Wil jij graag ons assortiment aan koffiemachines zien? Kom snel in onze showroom kijken of neem snel eens een kijkje in onze webshop. Voor een volautomaat koffiemachine zijn Gaggia Milano, Necta en Saeco de door ons veel gevoerde koffiemachines.

Wil jij echt een stap maken en het beste uit onze mooie koffiebonen halen? Kijk dan naar onze prachtige halfautomaat espressomachines. Wij werken zelf het liefst met Gaggia Milano. Daarnaast zijn wij zijn ook fan van La Marzocco en XLVI en zijn hier ook trotse dealer van. Wij bieden in Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe) de meest uitgebreide service met onze uiterst betrouwbare servicepartner KoffieMatters. Met ons ruime assortiment aan koffiemolens van Gaggia Milano, Quality Espresso, Mahlkönig en Fiorenzato, overige accessoires als melkkannen (Motta en Joe Frex) en tampers zorgen wij ervoor dat wij altijd de juiste oplossing kunnen bieden binnen jouw situatie. Wil jij graag een aanbieding op maat voor jouw bedrijf? Neem snel contact op en maak jezelf op korte termijn blij met de lekkerste koffie. Vraag ons voor een advies op maat.

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Ja graag!

op locatie

De naam KoffieLokaal is nog nooit zo van toepassing geweest. Lokale barista’s en -koffie van een lokale koffiebrander. Zo zijn wij begonnen met onze koffie op locatie en hebben wij ruime ervaring opgedaan in het verzorgen van de lekkerste koffie op diverse festivals en evenementen, waardoor we niet alleen een kwaliteitsgarantie durven te geven, maar ook een capaciteit-garantie.

Je hebt al vaak van onze koffie kunnen genieten op onder andere Welcome to the Village, Psy Fi, Oerol, Into The Great Wide Open, Beach Food Festival, Paradigm, Kadepop, Hongerige Wolf, Explore the North, Bregepop en niet te vergeten het Noordelijk Film Festival en Culturele Hoofdstad 2018. Maar ook voor het najaarscongres van een grote politieke partij, een beurs of een ander belangrijk evenement voor jou steken wij graag onze handen uit de mouwen.

Speciaal voor KoffieLokaal hebben wij een stoere melange samengesteld. Een espresso met een fantastische crema laag, een volle body en heel veel aroma. Een krachtige espresso maar toch met een zachte nasmaak. Samengesteld uit vier verschillende koffiesoorten, waardoor de koffie ideaal is voor zowel espresso als cappuccino. Doordat wij enkel met onze Craft Coffee werken, zonder grote voorraden en de koffie maximaal een week voor het festival branden (Koffie heeft een week nodig), zijn jullie en de bezoekers gegarandeerd van de meest verse koffie. Dit komt de kwaliteit ten goede, waardoor de smaak van de gedronken koffie niet te evenaren is. Kwaliteit en smaak zijn voor ons net zo belangrijk als mens en milieu.

 

Daarom kopen wij onze mooie bonen rechtstreeks in van koffieboeren die kleine plantages bestieren in Brazilië, Colombia, Tanzania en Indonesië. Wij werken met het Direct Farmers principe: Het commerciële keurmerk Fairtrade heeft als stelregel dat minimaal 51% van de koffie volgens het Fairtrade principe ingekocht moet zijn. Dit houdt dus ook in dat van 49% van de inhoud niet bekend is hoe deze is ingekocht. Doordat wij direct inkopen bij de boer die wij ook kennen, ontvangen deze lokale koffieboeren een veel betere prijs voor hun bonen dan gemiddeld bij de grote koffiebranders via hun vele tussenhandelaren. Dat noemen wij pas maatschappelijk betrokken! Daarnaast kopen wij veelal biologische gecertificeerde koffiebonen in. Maar wat nog veel belangrijker is voor het milieu is onze manier van koffiebranden en de kleine “voetstap” die onze koffie aflegt tussen branden en drinken. De bonen branden wij met de schoonste brander van Nederland, de Loring Smart Roadster. Deze koffiebrander is véél energiezuiniger dan bij reguliere branderijen, hij realiseert 80% energiebesparing en een aanzienlijke vermindering van de uitstoot door een uniek warmte-terugwinsysteem. Daarnaast branden wij de koffie lokaal, waardoor er minder energie gebruikt wordt wegens overbodig transport. Op het festival staan ervaren barista’s die niet van verspilling houden en slechts de lekkerste koffies willen maken voor de bezoekers. Hiervoor gebruiken wij de beschreven KoffieLokaal blend en uiteraard biologische melk van Zuivelrijck en dat alles geserveerd in volledig composteerbare EcoCups met een PLA coating. Voor de verwerking van de melkpakken, kunnen wij een leuke optie aanbieden met het Mobiele Naaiatelier (prijs en beschikbaarheid in overleg met Mobiel Naaiatelier). Zij geven de gebruikte melkpakken een nieuw leven als handtas of krukje of iets dergelijks, waardoor wij een bijdrage willen leveren aan een nieuwe circulaire economie. Heerlijke koffie op een heerlijk festival. Om onze koffie een fijne plek te geven, kunnen wij een duurzame koffiebar inzetten voor ons KoffieLokaal, gebouwd uit afvalmateriaal of één van onze vele andere koffiebarren of foodtrucks. Het KoffieLokaal is een fijne plek van samenkomen tijdens uw evenement of festival. Met een heerlijke espresso of cappuccino en een honing-walnoottaart of cranberry cheesecake genieten en weer energie en inspiratie opdoen.

tips and tricks

De hippe barista vandaag de dag zet de lekkerste koffie of cappuccino en dat wil jij op kantoor ook?

Heb jij op kantoor een volautomaat koffiemachine en wil je toch de lekkerste koffie uit jouw machine halen? Begin dan uiteraard altijd met goede ingrediënten.

Wij gebruiken in een volautomaat op kantoor vaak één van onze vers gebrande Premium koffies. Maar vergeet niet dat naast de bonen de instellingen van jouw machine en molen het meest bepalend zijn! Of je nou een volautomaat of een espressomachine hebt, hier zijn een paar tips en trics.

Grover & Fijner

Vul eens een trechter met kiezelstenen en schenk hier water overheen. Het water zal vrij snel tussen de stenen doorgaan. Vul nu dezelfde trechter met zand (fijn gemalen koffie) en herhaal het water schenken. Je zal zien dat het water er veel langer over doet.

Dit effect werkt hetzelfde bij grover malen en fijner malen. Hoe langzamer het water door de gemalen koffie gaat, hoe meer tijd het water heeft om smaak mee te nemen. Ons advies is daarom altijd eerst de koffiemolen van de machine één stand fijner te zetten dan de middelste stand te zetten en van daaruit op basis van smaak de maling aan te passen. Vaak kan het afstellen van de koffiemolen dicht bij het bonenreservoir. Richting kleine stip is fijner (meer smaak en ook meer bitters), de grotere stip is grof (milder en minder bitter)

Hoeveelheid gemalen koffie

Vul weer dezelfde trechter met de helft meer zand (fijn gemalen kiezelsteen) en herhaal het water schenken. Je zal zien dat het water er nu nog veel langer over doet, doordat de af te leggen weg verlengd is.

Door meer en/of minder koffiebonen te doseren kun je ook de uiteindelijke smaak van jouw espresso, koffie en ook cappuccino sterk beïnvloeden. Meer gemalen koffie zorgt voor meer smaak en bitters en andersom. Grote kans dat dit op jouw koffiemachine makkelijk in te stellen is door middel van digitaal het het “gewenste aantal boontjes” aan te geven. Deze functie zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen smaak kan bepalen, zonder steeds de maling te hoeven veranderen. Meer koffie malen is meer smaak!

Hoeveelheid in de kop

Vul 2 glazen met evenveel ranja en vul één glas met 100ml water en één glas met 200ml water. Het verschil in smaak is voor iedereen wel in te denken…

De hoeveelheid water die we instellen per gewenste koffie beïnvloedt ook de smaak heel sterk. Gaan we uit van eenzelfde hoeveelheid gebruikte koffie (bijvoorbeeld 8 gram) en de gewenste drank dan wordt dit inzichtelijk.

1 espresso => 30ml
1 koffie / lungo => 90ml

Temperatuur

Een vieze was draaien op 30℃ of op 90℃. Waar verwijder je meer vuil mee? Hoe warmer het water, hoe meer stoffen uit de vieze was oplossen, waardoor de was schoner wordt.

Het oplossen van deeltjes koffie in heet water wordt ook wel extractie genoemd. Hoe warmer het water, hoe meer extractie. Meer extractie is meer smaak, maar ook meer bitters (sterker). Uiteraard is het voorverwarmen van het kopje minimaal net zo belangrijk voor de eindtemperatuur. Geniet van je heerlijke koffie!

Wil je meer weten over de producten van Dutchbeans?

Wil je meer te weten te komen over de Dutchbeans producten? Vul dan het formulier hieronder in en dan nemen we spoedig contact met je op

Waar wil je meer informatie over hebben?

15 + 8 =

Contact

DutchBeans BV

Biensma 34
9001 ZZ Grou

Mail

info@dutchbeans.nl

Telefoon

(+31) 058 203 70 67

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer: 74106120

BTW-nummer: 859774430B01
Bank: Rabobank 1658.18.115
IBAN-nummer: NL51RABO0165818115
BIC-nummer: RABONL2U