'Gebrand op kwaliteit'

 

Training voor horeca en bedrijven

Wij kunnen er voor zorgen dat jij je officieus DutchBarista mag noemen en dat je alle kneepjes als een echte barista beheerst. Je kunt hiervoor natuurlijk ons inschakelen voor een uitgebreide training. Ook kunt je alvast zelf oefenen door de filmpjes van de training goed te bekijken en te proberen. De basis van goede koffie begint met de 4 M’s. Ieder stadium hierin is belangrijk en heeft invloed op het uiteindelijke resultaat.


De 4 M's


'Miscela' - de melange

De melange van bonen en branding bepaald de basis van je koffie. Dit hebben wij met de beste barista’s en melangeurs van Nederland reeds voor je gedaan.

'Macchinadossatore' - de molen
De molen is misschien nog wel belangrijker dan de espressomachine. Een goede maling is essentieel voor het eindresultaat. Voor het perfecte resultaat moet je iedere dag (soms wel meerdere malen per dag) de afstelling bijstellen. Laat je dus niet wijs maken dat de instelling voor de komende tijd goed staat, dat is onmogelijk. Koffie is een natuurproduct en verandert door bijvoorbeeld luchtvochtigheid. Wij vertellen je hier graag meer over.

'Macchina' - de machine
Een goede machine is van groot belang. Vooral constantheid van temperatuur bij piekbelasting is vaak een groot probleem. Wij werken met alleen de best geteste machines. Ook het goed schoonhouden van de machine heeft een grote uitwerking op het eindresultaat. Geen vieze melkresten aan de stoompijp en schone filterdragers zijn essentieel.

'Mano' - de hand van de meester
Om de hand van de meester te beïnvloeden verzorgen wij trainingen. Hoe wordt een perfecte espresso gezet, een mooie cappuccino gemaakt, hoe werkt de machine optimaal en hoe kan ik de gasten verrassen. De verse bonen zien wij als onze kindjes en we zien graag dat deze goed terecht komen. Haal op deze manier het beste uit onze koffie en uit de machine. De gast proeft het verschil! Ook is het uiteraard mogelijk om losse trainingen te volgen, ook wanneer je niet onze koffie gebruikt.

Wil je het maximale uit je koffie halen, dan mag deze training niet ontbreken! In een sessie van ongeveer 2½ uur wordt de deelnemer een ware espresso- en cappuccinokenner. Niet alleen kennis, maar juist ook vaardigheden komen aan bod door het geleerde in praktijk te brengen. Na deze workshop kun je een perfecte espresso bereiden en prachtig melkschuim (microfoam) inschenken.


Inhoud training:

Espressotechniek en koffie karakteristieken. 
Basistechniek van het ultieme melkschuim bereiden en beoordelen.
Basistechniek van de espresso: malen, tampen (aandrukken) en extraheren.
Basistechniek van het inschenken van de cappuccino.
Introductie in de geschiedenis van koffie, de boon en het branden.

Duur: 2½ 
uur

Lees meer over 'Training voor thuis'.

4. training

 

Professionele opleiding tot Barista

Professionele en intensieve training waarbij alle facetten van het barista-vak uitgebreid besproken en geoefend worden. U leert de espressotechniek van het begin tot het eind. Een perfecte espresso bereiden, proeven en beoordelen. Na deze opleiding bent u een volleerd Barista en hebben de espresso's en cappuccino's geen geheimen meer voor je.


Voor iedereen die...

... een espressomachine professioneel bedient of wil leren bedienen.
... in staat wil zijn de kwaliteit van de werknemers te controleren en bij te sturen.
... barista als beroep wil gaan uitoefenen.
... latte art wil leren of zijn maestro vaardigheden verfijnen.
... voor zijn plezier het ambacht barista intensief wil leren beheersen Uiteraard gebruik je tijdens de workshop onze superverse mélanges.

Duur: 4 avonden van ± 3 uren
Aanvang: 19.00 uur
Prijs: € 795,- p.p. excl 19% BTW
Data: op afspraak
Locaties: Leeuwarden, Grou en Zwolle.

Min 2, max 6 deelnemers per opleiding.

Eén Top Barista en Latte Art Maestro zal het technische gedeelte van de opleiding geven.

 

Workshop onderdelen:

Theorie
Je krijgt een introductie in de geschiedenis van koffie, de boon, het branden, de zetmethodes. Uitleg en kennis van alle gereedschappen en hulpmiddelen. Uitleg en kennis van grondstoffen, de bijzonderheden en de bewerkingen.

Je leert
De espressotechniek van A tot Z. De perfecte espresso bereiden, proeven en beoordelen. Je leert de fundamenten van de espresso bereiding: malen, stampen en extraheren.
Echte cappuccino te maken dankzij de techniek van het melkschuimen.
De espresso en de melk te "lezen".
De latte art basistechnieken en de tips en trucs van de latte art.
Een groot aantal koffie variëteiten herkennen en beoordelen.
Melk schuimen
Bereiding standaard coffees en "Specialty" koffie's maken en proeven Onderhoud en schoonmaak Optioneel: espresso maken op wedstrijdniveau.

Je krijgt
Barista tool set (stamper + opschuim kan)
Evaluatie rapport ná iedere sessie
Uitgebreide handleiding
15% korting op koffie en thee tijdens de workshop
Je krijgt een "Koffiekaart voor Liefhebbers" mee, een kortingskaart voor je koffie-aankopen bij DutchBeans

 Schrijf je in!

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
We nemen dan direct contact met je op.